luni, 8 iunie 2009

Guineea Ecuatorială- alt genocid african necunoscut


Dictatorul Nguema este executat


întâlnire între Președintele Nguema și fostul secretarul de stat americanpe steag este arborele okoume- arbore de esență prețioasă, principalul produs de export al țării

partea continentala a țării

Situată dupa cum îi spune și numele în zona ecuatorială a Africii, această țară este formată din două părți: una insulară(Annobon și Bioko unde se află și capitala Malabo) și o parte continentală numită Mbini, avându-i vecini pe Camerun și Gabon.
Puține lucruri se știu despre aceasta micuță țară, aflată la capătul de jos al listei mondiale privind PIB-ul pe locuitor sau speranța de viață, dar și mai puține despre regimul dictatorial al lui Francisco Macias Nguema.
După declararea independenței de sub dominația spaniolă în 1968, țara intră pe mâna acestui sângeros dictator care timp de 11 ani, pâna în 1979 distruge orice urmă de democratie sau umanitate din acesta țară.
După uciderea a mii de civili, 1/3 din populația țării se refugiază în țările vecine, astfel că acest regim brutal și sângeros duce și la depoppularea țării și la o accentuată criză alimentară.
Sfârșitul acestui dictator este pe măsura faptelor, astfel ca este înlăturat de la putere de nepotul sau Teodoro Obiang Nguema Mbasogo( colonel de armata) care îl condamna la moarte pentru genocid împotriva propriei populatii.
Acesta din urma devine președintele țării si sperantele de democratizare scad pe masura ce noul dictator repetă greșelile unchiului său, alegerile prezidentiale din 1996 soldându-se cu un rezultat inegalabil, este ales pe următorii 7 ani cu 99% din voturi!!!
Văaduceți aminte de alegerile din timpul lui Ceaușescu!

Niciun comentariu: