luni, 20 aprilie 2009

Bhutan - tara regelui ciudatBhutan ( Tara dragonului fulgerului )- este o ţară de dimensiuni reduse situata intre India si China , la poalele Muntilor Himalaya, avind la est ca vecin regiunea autonoma indiana Sikkim.
O monarhie constitutionala in care Regele Wangchuk detine practic controlul intregii tari, o tara cu citeva ciudatenii : India ( teoretic cea mai mare democratie de pe Glob ) se ocupa de apararea tarii si de politica externa a uneia dintre cele mai izolate entitati statale de pe Glob , de asemenea mânăstirile sunt vizitate doar de budisti japonezi ( o masura ciudata si disciminatorie ) , in conditiile in care principala sursa de valuta si de venit a tarii sunt turistii, nu exista sindicate sau partide politice iar singurele organizatii antiguvernamentale activeaza in exil , in Nepal. Nepalul fiind alta tara himalayana cu probleme politice grave .
Fiind un regat care se respecta aceasta tara are si doua capitale , una de vara Phunaka si una de iarna , de fapt capitala adminstrativa a tarii , Timphu , aceste doua orase fiind de fapt resedintele regelui dictator.

Niciun comentariu: