joi, 26 martie 2009

Arabia Saudita -statul wahhabitilor


o frumoasa (banuim) femeie araba, destul de ispititoare, chiar si cu valul pe cap

sabia , este un simbol al puterii barbatilor , inclusa chiar si pe stegul tarii


procesiunea de 2 milioane de credinciosi ce are loc la Mecca in fiecare an

statutul femeii purtatoare de val islamic, intriga natiunile occidentale

pedeapsa pentru infractiuni este, de multe ori, bataia cu biciul in piata

Arabia Saudită este o tara situată în peninsula Araba( capitala Ryadh), din care ocupa aproximativ 90 %.
Statul wahhabit (sectă puritană, islamică intemeiata de emirul din Nejd în sec.18 şi care are infiinţată o politie religioasă numită Mutawaeen care se ocupă de buna propagare a ideilor islamismului pur) are diferende de granita cu Yemenul (in sud-vest), Omanul ( in sud-est) si cu Emiratele Arabe Unite in est, datorita rezervelor potentiale de petrol sau faptului ca sudul tarii este aproape nelocuit si granitele nu pot fi marcate cu mijloace clasice, pentru ca deserturile nisipoase si pietroase impiedica trasarea frontierelor.
Zonele de influenta ale putinelor triburi din zona depasesc cu mult granitele prestabilite, asa cum se intimpla in Africa sahariana cu nomazii tuaregii.
De asemenea în Golful Persic exista o dispută privind delimitarea platoului continental şi a zonei contigue şi a zonei economice exclusive, foarte bogată în petrol, între ţările cu ieşire la mare– Arabia Saudită, Kuweit, Iran, Irak, Bahrain ( stat insular), Emiratele Arabe Unite, Qatar( peninsula) şi Oman în Strâmtoarea Ormuz ce face legatura intre Golful Persic si Marea Arabiei.

In aceasta tara s-a ajuns atit de departe cu interpretarea stricta a Coranului, incit hotii sau excrocii sunt condamnati la taierea miinii drepte sau chiar la moarte. De asemenea, faptul ca este o tara ce are pe teritoriul ei doua orase sfinte ale Islamului, si anume Mecca si Medina, o obliga la luarea unor masuri extreme, pentru a-si pastra influenta in lumea araba si pentru intarirea rolului de model de stat islamic.
Paradoxul vine de la coexistenta pe acest teritoriu a unor reguli medievale in ceea ce priveste atitudinea fata de femei cu cele legate prezenta mall-urilor si a societatii de consum sau de alianta cu SUA (americanii au baze militare in Arabia inca din timpul razoiului din Irak din 1991) in contrast cu atitudinea generala antiamericana a tarilor arabe.

6 comentarii:

DANA spunea...

FRUMOASE POZE, FOARTE BUN ARTICOL DAR MA MIR CUM DE EU SUNT PRIMA CARE LASA UN COMENTARIU! :)

Vio spunea...

Intra destul de putini pe blogul acesta si din aceasta cauza . In plus cine intra nu mai are nevoie sa mai dea comentarii ,citeste si se infioara . Vio"

axcris spunea...

Interesant blogul. Ar fi bine daca ai reusi sa-l tii "in viata". Bafta!

Vio spunea...

Mi-am propus sa scriu mai des.Multumesc.

Anonim spunea...

It isn't hard at all to start making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat script[/URL], Don’t feel silly if you don't know what blackhat is. Blackhat marketing uses not-so-popular or misunderstood methods to build an income online.

Andreea spunea...

Felicitari pentru blog!